skip to Main Content

Skal man tænke på begravelsen allerede ved brylluppet?

Er du gift, og blev du gift i kirken? Har du ikke selv prøvet at blive gift i en kirke, har du sikkert deltaget i et bryllup i en kirke, og så har du også hørt præsten fremsige bryllupsritualet. Her fremhæver han kærlighedens betydning for de to, der står ved alteret og giver hinanden et ja til at ville leve sammen i medgang og modgang – ja, helt til døden skiller dem. Et bryllup er en af livets vigtigste begivenheder, og der er mange ting at huske inden et bryllup, men også ting, man skal huske at tænke på hvad angår fremtiden sammen. Måske skal man også give det en tanke, at en dag skal den ene af ægtefællerne tage afsked med den anden, og der skal en begravelse eller en bisættelse til.

Det kan jo virke lidt barskt at tænke på døden allerede ved brylluppet, og det er heller ikke det, vi advokerer for. Men vi synes, det er en god idé at give hele livsforløbet en tanke, den dag man står og siger ja til sit fremtidige samliv med til kone eller mand.

Søg råd hos en bedemand på Frederiksberg

Hvis I bosætter jer i hovedstadsområdet, er det nærliggende, hvis I skulle få brug for dette, at tage kontakt til en bedemand på Frederiksberg. En vigtig del af et samliv er blandt andet at sikre sig over for hinanden og få fortalt, hvordan det skal gå til, den dag en af parterne tager afsked med livet og skal begraves eller besættes. Din erfarne bedemand på Frederiksberg kan rådgive om mange ting i denne sammenhæng. Blandt andet om opsparing til begravelse, livstestamente og andet.

Glem ikke at leve i nuet

Den vigtigste forudsætning for at et lykkeligt liv er måske evnen til at leve i nuet; det lyder enkelt, men kan være svært for mange. Det skyldes, at de bekymrer sig om fremtiden, er bekymrede for deres børn, bange for deres økonomi, krigen i Ukraine – ja, der kan være talrige årsager til, at det kan være svært at leve i nuet. På bryllupsdagen skal man nu huske at leve i nuet, for den dag kommer aldrig igen, og samtidig kan det være en hjælp til også at leve i nuet mere vedvarende, at man har tænkt over det hele, også på døden og begravelsen, der kommer engang.

Back To Top