skip to Main Content

Da greven fik prinsessen

Brylluppet er nok blevet overgået i pragt af brylluppet mellem kronprins Frederik og hans brud, prinsesse Mary, men for mange i den lidt ældre generation står brylluppet mellem daværende kronprinsesse Margrethe og hendes brudgom, den franske greve Henri de Laborde de Monpezat, som det smukkeste royale bryllup i de sidste hundrede år, ikke overgået af noget andet.

Brylluppet fandt sted i Holmens kirke den 10. juni 1967, og forud var gået et par års bekendtskab, eftersom de to unge aristokrater havde mødt hinanden på den franske ambassade i London i 1965. Her var der bal, og de var begge inviteret og kom til at danse sammen, og så var ikke mindst den unge prinsesse solgt. Kærligheden til hendes gemal lyste ud af hende i alle årene derefter, også i de sidste år, da prins Henrik var mærket af demens og begyndte at have en noget besynderlig adfærd i nogle sammenhænge.

Et royalt bryllup indebærer karettur, og den fandt sted, da de to blev kørt fra kirken til Amalienborg. Folk stod i stimer langs ruten og hilste på brudeparret.

Festen blev holdt på Fredensborg om aftenen, hvor de to naturligvis måtte danse brudevals som alle andre brudepar. Der er ingen tvivl om, at den unge prins var nervøs ved det hele, selv om han allerede dengang var en verdensmand. Blandt andet skulle han holde tale på dansk, som han reelt ikke forstod, og han har siden udtalt, at han følte sig som en papegøje, der bare sagde nogle lyde, som han havde lært, men ikke forstod meningen med.

Back To Top